Mazda Motor Serbia

Beograd

Street
11000 Beograd

Radno vreme

Prodaja Servis
Lorem ipsum dolor sit amet

Uzbudljiva i dinamična vozna svojstva susreću naprednu sigurnost i udobnost

 

Mazda3 Sport objedinjuje niz nagrađivanih, naprednih tehnologija SKYACTIV. Aerodinamična, lagana karoserija daje preciznost i okretnost te garantuje dinamičnu i odzivnu vožnju uz nisku potrošnju goriva, a da pritom ne umanjuje legendarno iskustvo zabavne vožnje svojstveno svim Mazdinim modelima.

 

Menjači Mazde3 omogućavaju glatko i brzo menjanje brzina, dok sistem i-stop (sistem pokretanja i zaustavljanja) i i-ELOOP napredno regenerativno kočenje) dodatno smanjuju štetni uticaj na okolinu. Mazdin prepoznatljiv koncept Jinba-Ittai — automobil i vozač kao jedno, poboljšavaju nove tehnologije SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS koje omogućavaju integrisanu kontrolu motora, prenosa, šasije i karoserije.

 

Sigurnosne funkcije tehnologije i-ACTIVSENSE modela Mazda3 Sport pružaju vam visoki stepen udobnosti i sigurnosti pa možete u potpunosti uživati u vožnji koja je pred vama.

 

 • Sistem pomoći pri održavanju pravca u traci obaveštava vas ako vaš automobil napušta traku
 • Sistem upozorenja na umor vozača nadgleda vašu vožnju i javlja vam kada bi trebalo da se odmorite
 • Mazdin radarski tempomat nadgleda razmak vašeg automobila i vozila ispred vas
 • Inteligentni sistem kočenja u gradskoj vožnji koji sprečava sudare sada ima i funkciju prepoznavanja pešaka

 

Mazda3 Sport ima i kameru za vožnju unazad, sistem kontrole mrtvog ugla i upozorenja za bočni saobraćaj pozadi, prepoznavanje saobraćajnih znakova, pomoć pri pokretanju vozila na uzbrdici (HLA), Smart City Brake Support pri vožnji unazad i drugo.

  • TEHNOLOGIJA SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   TEHNOLOGIJA SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

    

   Mazdinu filozofiju u čijem je središtu čovek dodatno unapređuje nedavno predstavljena tehnologija SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS. Ova tehnologija omogućava integrisanu kontrolu motora, prenosa, šasije i karoserije da bi se pojačao Jinba-Ittai — osećaj povezanosti automobila i vozača koji odlikuje Mazda vozila.

   TEHNOLOGIJA SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

  • G-Vectoring Contol (GVC)

   G-Vectoring Contol (GVC)

    

   G-Vectoring Contol (GVC) prva je od tehnologija tehnologije SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS. Inteligentno prilagođava obrtni moment vozila pri odzivu na komande upravljačem na sjedinjeni način i optimizuje vertikalno opterećenje svih točkova radi besprekornog i efikasanog ponašanja vozila. Rezultat je dramatično poboljšanje upravljanja i rukovanja, čime se smanjuje uticaj sile ubrzanja na putnike i omogućava prijatniju vožnju.

   *Prikazana ilustracija G-Vectoring Contol (GVC) modela Mazda6 kao primer.

   G-Vectoring Contol (GVC)

  • Motori i mjenjači s tehnologijom SKYACTIV

   Motori i menjači s tehnologijom SKYACTIV

    

   Ponuda motora Mazde3 Sport sastoji se od tri benzinska SKYACTIV-G motora i dva čista SKYACTIV-D dizelska motora sa šestostepenim ručnim ili automatskim menjačem.

   Motori i menjači s tehnologijom SKYACTIV

  • Aktivni prikaz vožnje

   Aktivni vozački displej (ADD)

    

   ADD prikazuje važne informacije o vožnji, a da pritom ne skreće pažnju vozača s puta. Displej je sada u potpunosti u boji što jako poboljšava vidljivost i čitljivost u svim okruženjima. Prikazane informacije: brzina vozila, uputstva sa navigacije, sistem pomoći pri održavanju pravca u kolovoznoj traci, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, radarski tempomat, napredni sistem SCBS i druge.

   Aktivni vozački displej

  • Napredni sustav SCBS s funkcijom prepoznavanja pješaka

   Napredni sistem SCBS s funkcijom prepoznavanja pješaka

    

   Napredni sustav SCBS Mazde3 Sport sada uključuje i funkciju prepoznavanja pješaka. Zahvaljujući ugrađenoj kameri koja otkriva predmete ispred sebe i nadzire razmak i brzinu prepreka ispred vozila, kao npr. vozila i pješaka, Mazda3 automatski koči pri vjerojatnosti sudara.

   Napredni sistem SCBS s funkcijom prepoznavanja pešaka

  • Prepoznavanje prometnih znakova

   Prepoznavanje saobraćajnih znakova

    

   Prepoznavanje saobraćajnih znakova koristi ugrađenu kameru usmerenu prema napred koja kontroliše put ispred vozila, a softver za prepoznavanje tokom vožnje automatski otkriva ograničenja brzine i znakove zabrane saobraćaja. Aktivni vozački displej obaveštava vozača ako prekorači ograničenje brzine putem vizuelnog i zvučnog upozorenja.

   Prepoznavanje saobraćajnih znakova

  Prikazani modeli možda nisu jednaki modelima namenjenim lokalnom tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i spoljašnje opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela. Prikazane cene su informativnog karaktera i ne predstavljaju obavezujuću ponudu.

  Login