LEGENDARNO REMEK-DELO

MAZDA MX-5 RF 2024

KONFIGURIŠITE SVOJU MAZDU

DOŽIVITE UŽITAK SLOBODE POD VEDRIM NEBOM

Fastback stil modela MX-5 RF kombinije unutrašnji mir i udobnost tvrdog krova sa neuporedivim užitkom u vožnji i legendarnim osećajem vožnje Mazdom MX-5 pod vedrim nebom. Upečatljive linije našeg dizajna Kodo graciozno se protežu do elegantnog tvrdog krova koji automobil pretvara u roadster za vožnju pod vedrim nebom za samo 13 sekundi i ne zauzima dodatni prostor u prtljažniku. Savršeno za izlete vikendom.

BEZVREMENSKI DIZAJN

Već na prvi pogled, MX-5 RF zaokupljuje i zadržava vašu pažnju. Protočne linije njene siluete naglašavaju stil fastback i putnički prostor u obliku kapljice. Naš dizajn Kodo stvara osećaj neprestanog pokreta uz igru svetlosti i senki i zadivljuje svojim savršenim sportskim duhom i dizajnom sa vozačem u središtu.

Otkrijte doživljaj vožnje kao još nijedan pre

Izuzetno okretan MX-5 RF omogućuje nezaboravno zabavnu vožnju uz preciznost, snagu, preformanse i skoro savršenu raspodelu težine u odnosu 50/50. Njegova jedinstvena vozna dinamika omogućuje vam da vozilo doživite kao produžetak sebe, što je krajnja demonstracija pristupa Jinba Ittai: veze između automobila i vozača.

ZAKAŽITE PROBNU VOŽNJU
Povezivost u korak sa vremenom

Uživajte u besprekornoj tehnologiji povezivosti i novom sistemu informisanja i zabave sa 8,8-inčnim centralnim displejom osetljivim na dodir koji svaku vožnju pretvaraju u praktičniju i udobniju. Bežično preslikavanje pametnog telefona na novi centralni displej totalno je jednostavno uz Apple CarPlay™ i Android Auto™. Za savršen izbor pesama na vašem sledećem putovanju dostupan je i premium audiosistem Bose.

VAŠA MAZDA MX-5 RF 2024 VAS ČEKA

Da li ste spremni da naručite ili zatražite više detalja o finansiranju? Izračunajmo najbolju ponudu za vas i približimo vas korak bliže vlasništvu nad vašom novom Mazdom MX-5 RF.

ZATRAŽITE PONUDU

NEZABORAVNA ZABAVNA VOŽNJA

Povezivanje automobila i vozača putem okretnosti i domišljatosti.

PRODUŽETAK VAS SAMIH

Jinba Ittai, japanska filozofija »jedinstva između konja i jahača«, bila je u samom središtu oblikovanja doživljaja vožnje Mazdom MX-5 RF. Osmišljena je kako bi se još više naglasio taj osećaj zajedništva. Rezultat? Sportski automobil koji omogućuje voznu dinamiku nekog novog nivoa – uz preciznije upravljanje, bolju kontrolu i neverovatno balansiranu okretnost.

TEHNOLOGIJA KOJA SVAKU VOŽNJU PRETVARA U UZBUDLJIVU

Otkrijte novi osećaj savršene veze između automobila i vozača. Naši inženjeri su razvili novu revolucionarnu tehnologiju kako bi još više poboljšali to precizno konfigurisano vešanje.


REŽIM DSC TRACK

Novi režim kontrole dinamičke stabilnosti je optimizovan kako bi se postigla maksimalna kontrola vozača tokom vožnje na trkačkoj stazi usmerenoj na performanse.

 

DSC 


ASIMETRIČNI DIFERENCIJAL SA OGRANIČENJEM PROKLIZAVANJA

Uživajte u poboljšanoj stabilnosti pri skretanju i novom nivou okretnosti i upravljanju – dok vozite gradom, na krivudavim putevima ili na stazi.

 

Asimetric 


KINEMATSKA KONTROLA DRŽANJA TELA

Kinematskom kontrolom držanja tela omogućuje se superiorna stabilnost u oštrim krivinama i pri velikim brzinama – za veću preciznost i pouzdanost.

 

Kinematic 

UZBUĐENJE I EFIKASNOST

Naši Skyactiv-G motori omogućuju sportsku vožnju bez napora koja vam pruža uzbuđenje upravo u trenutku kada to želite. Birajte između dva visokoefikasna benzinska motora sa direktnim ubrizgavanjem: 1,5-litarskog Skyactiv-G motora sa 132 KS i 2,0-litarskog Skyactiv-G motora sa 184 KS. Oba omogućuju impresivne performanse i izuzetno efikasnu potrošnju goriva.

ISPROBAJTE OVAJ JEDINSTVENI SPORTSKI AUTOMOBIL U VOŽ­NJI

DIZAJN SPOLJAŠNJOSTI

OSMIŠLJENA DA VAS OSTAVI BEZ DAHA.

NOVA KOMBINOVANA ZADNJA LED SVETLA

Osvežen dizajn spoljašnjosti obuhvata suštinu energije pokreta čak i u mirovanju i dolazi sa novim kombinovanim zadnjim LED svetlima za živahniji stil i bolju vidljivost. Osim življeg isticanja izgleda »dodatnog izgaranja«, novim izgledom se naglašava osećaj jedinstva sa udubljenim linijama u dizajnu snažnog zadnjeg dela.

NOVE ALUMINIJUMSKE FELNE

Privlačiće poglede. Birajte iz nove kolekcije 16-inčnih i 17-inčnih aluminijumskih felni izrađenih kako bi odražavali performanse i preciznost u samom srcu ovog legendarnog automobila. Prilagodite svoju Mazdu MX-5 RF dizajnom felni koji najbolje odgovara vašem ličnom stilu.

TVRDI RASKLOPIVI KROV

Jednim dodirom tastera pustite da sunce uđe unutra i osetite vetar u svojoj kosi. Kad zaželite vožnju pod vedrim nebom, tvrdi krov sklapa se u prtljažnik za oko 13 sekundi, a pritom ne morate da žrtvujete prostor za stvari koje vam trebaju za izlet vikendom.

OTKRIJTE SVOJ OMILJENI IZ­GLED

Pronađite savršenu boju za spoljašnjost i unutrašnjost koja odgovara vašem stilu. Birajte između 7 raskošnih boja karoserije, uključujući potpuno novu boju Aero Grey. Upečatljive boje spoljašnjosti odišu lepotom i dominantnim karakterom. U unutrašnjosti naši majstori su pomoću mekih tekstura i vrhunskih prošiva osmislili niz karakterističnih i upečatljivih dizajna.
 

DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI

POBOLJŠANI, PREFINJENI PUTNIČKI PROSTOR

PERFORIRANA SEDIŠTA PRESVUČENA KOŽOM

Rafinirani detalji su važan deo postizanja užitka u vožnji. U celom putničkom prostoru Mazde MX-5 RF primetićete prefinjene detalje. Dizajn sedišta omogućuje zadržavanje položaja u vožnji tokom kočenja i skretanja, čime se poboljšava doživljaj vožnje uz dašak dodatnog luksuza.

PREMIUM AUDIOSISTEM BOSE®

Uz premium audiosistem Bose muziku ćete čuti bistro i jasno, čak i uz spušten krov. Devet zvučnika, uključujući dva koja se nalaze u svakom naslonu za glavu modela MX-5, omogućuju sveobuhvatni doživljaj koji će obuzeti sva vaša čula.

8,8-INČNI SISTEM INFORMISANJA I ZABAVE

Uživajte u besprekornoj tehnologiji povezivosti i najnovijem sistemu informisanja i zabave Mazda Connect sa novim 8,8-inčnim centralnim displejom osetljivim na dodir koji svaku vožnju pretvaraju u još praktičniju. Komunikacija između vas i vašeg vozila postaje potpuno prirodna – što je omogućeno dizajnom.

OTKRIJTE PAKETE OPREME

PRIME-LINE

PRIME-LINE


Mazda MX-5 sa paketom opreme Prime-line dolazi sa novim 8,8-inčnim centralnim displejom, sedištima u kombinaciji crne tkanine i jelenske kože i audiosistemom sa šest zvučnika koji omogućuje odličan kvalitet zvuka.

EXCLUSIVE-LINE

EXCLUSIVE-LINE


Mazda MX-5 sa paketom opreme Exclusive-line se ističe sedištima sa perforiranom crnom kožom i novim funkcijama za ovu verziju: Režim DSC Track, AS-LSD i kinematska kontrola držanja tela.

KAZARI

KAZARI


Mazda MX-5 Kazari dolazi sa sedištima presvučenim tamnom Nappa kožom i crnim krovom u dve nijanse za klasični izgled sa izuzetnim dizajnom i opremom.

HOMURA

HOMURA


Istaknite se među ostalima. Ove sportske funkcije Homure uključuju kočioni sistem Brembo®, crvene kočione čeljusti napred i pozadi, 17-inčne kovane aluminijumske felne BBS® sa tamnom završnom obradom i sportska sedišta Recaro®.

ISTRAŽITE EKSKLU­ZIV­NU NOVU KAZARI

Elegancija i esencija u jednom. Uživajte u luksuzu i udobnosti ekskluzivne Mazde MX-5 RF Kazari. Dolazi sa sedištima od Nappa kože i tvrdim krovom u dve nijanse kojima se ističe i pruža doživljaj luksuzne vožnje. Izrađena u Japanu u svakom smislu.
 

 

PREFINJENE SIGURNOSNE FUNKCIJE

Uživajte u poverenju i bezbrižnosti uz širok raspon modernih sigurnosnih funkcija. Mazdine sigurnosne tehnologije i-Activsense upozoravaju vas na opasnosti i pomažu u izbegavanju sudara ili ublažavanju njegovih posledica.

INTELIGENTNI SISTEM POMOĆI PRI KOČENJU - PROMET (SCB-RC)

Ovaj napredni sistem koristi napredne kamere da detektuje vozila, bicikle, motocikle i pešake koji se približavaju sa leve, desne i zadnje strane vozila. Inteligentno upravlja kočnicama kako bi izbegao sudare, pružajući sveobuhvatnu bezbednost. Upozoravajući vas na potencijalne udare sa leve, desne i zadnje strane vozila, služi kao proaktivna mera za sprečavanje saobraćajnih nezgoda. U slučajevima kada je potrebna brza akcija, sistem neprimetno preuzima kontrolu, automatski koči kako bi se osigurala vaša bezbednost.

SISTEM NADZORA MRTVIH UGLOVA (BSM)

BSM primenjuje radarske senzore za detekciju objekata u levom i desnom mrtvom uglu i zatim vas upozorava putem svetla upozorenja u bočnom retrovizoru. Taj ažurirani sistem sada može da detektuje i vozila, pešake ili bicikle koji se nalaze iza, nakon čega upozorava ako se proceni opasnost pri izlasku iz vozila.

OMILJEN IZBOR OBOŽAVATELJA I ŽIRIJA

U poslednje tri decenije Mazda MX-5 RF ne samo da je osvojila vaša srca, već i brojne nagrade. Stoga nije nikakvo iznenađenje da je naš legendarni roadster još uvek na samom vrhu, posebno prema glasovima čitalaca najpoznatijih automobilskih časopisa.

ISTRAŽITE MAZ­DU MX-5 RO­ADSTER

Osvežavanje najprodavanijeg roadstera na svetu nije bilo lak zadatak, ali užitak vožnje modelom MX-5 2024 Roadster uzdignut je na novi nivo. Inspirisan je klasičnim roadsterima iz 1960-ih godina, a usavršavali su ga naši majstori tokom četiri generacije povratnih informacija od klijenata. Njegov legendaran sportski izgled kombinacija je nasleđa i moderne estetike.

 

NALEPNICA SA INFORMACIJAMA O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI GUMA

Informacije sa nalepnice o energetskoj efikasnosti vam pomažu u donošenju informisanijih ekonomičnih i ekološki osveštenih odluka o gumama. Saznajte više informacija o svim raspoloživim gumama za svoju Mazdu i informacije o kriterijumima kvaliteta.

 

otkrijte više

ISTRAŽITE VIŠE O MAZDI MX-5

Otkrijte više o Mazdi MX-5. Isprobajte automobil ili pročitajte naše brošure.

Prikazana vozila možda nisu ista kao modeli namenjeni tržištu Srbije. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i spoljne opreme mogu da se razlikuju od stvarnog modela i vozila mogu biti opremljena opcionom ili dodatnom opremom koja se dodatno naplaćuje.

Sve prikazane cene su neobavezujuće cene informativnog karaktera sa uključenim PDV-om (20%). Tačnu cenu konkretnog modela zatražite od ovlašćenog Mazda distributera.