tehnologija skyactiv

posvećena tebi, vozaču

per­formanse i efikasnost bez kom­prom­isa

Naši inženjeri znaju da je efikasnost goriva podjednako važna kao i performanse. Zato su osmislili inovativni novi način razvoja naših motora kako biste mogli da se opustite i usredsredite na čisti užitak u vožnji. Svaki element automobila je ponovo dizajniran radi poboljšanja efikasnosti i povećanja dinamike. To nazivamo tehnologijom SKYACTIV.

arhitektura vozila skyactiv

Između ljudskog tela i automobila postoje sličnosti: I jednom i drugom je potrebna jaka i okretna baza sa prefinjenom i funkcionalnom unutrašnjosti.

tehnologija motora visoke preciznosti

Čistiji, efikasniji i snažniji. Naši inženjeri izradili su dizel i benzinske motore Skyactiv koji crpe najbolje performanse iz svake kapi goriva.

neodoljiv, odzivni prenos

Bez obzira da li volite manuelni ili automatski menjač, naši napredni menjači omogućiće vam maksimalnu kontrolu. Impresioniraće vas glatkim promenama stepena prenosa u deliću sekunde i preciznim rukovanjem. 

skyactiv-x

Slovo X u nazivu Skyactiv-X označava tačku spajanja motora Skyactiv-G i Skyactiv-D. Benzinski motor Skyactiv-X nove generacije revolucionarni je pogonski agregat koja ima potrošnju goriva, obrtni moment i inicijalni odziv svojstvene dizel motoru, uz "ljubav" prema visokim brojevima obrtaja svojstvenu benzinskim motorima.

otkrijte više
mazda m hibrid

Tehnologija Mazda M Hybrid omogućava uglađenu vožnju i smanjuje potrošnju goriva regeneracijom energije prikupljene tokom usporavanja i njenom upotrebom za napajanje električnih uređaja u vozilu. Mazda M Hybrid deo je serijske opreme na modelima Mazda3 i Mazda CX-30 sa benzinskim motorima, uključujući vozila sa motorima Skyactiv-X.

otkrijte više
benzinski motor skyactiv-g

Benzinski motori Skyactiv-G imaju visok stepen kompresije i posebne geometrijske karakteristike komore za sagorevanje, a to je osnova za izuzetno efikasno i čisto sagorevanje. Benzinski motori Skyactiv-G efikasniji su nego ikada pre, dok se proizvodi vrlo mala količina štetnih emisija.

otkrijte više
dizel motor skyactiv-d

Dizel motori Skyactiv-D sa izuzetno malim stepenom kompresije ubrajaju se među najefikasnije motore dostupne na tržištu, posebno u stvarnim uslovima vožnje. Uz manju količinu emisija, najnovija tehnologija poboljšava i odzivnost i proizvodi manje buke.

otkrijte više
revolucionaran benzinski motor

skyactiv-x

Do 20 % niža potrošnja i 10 do 30 % više obrtnog momenta. Skyactiv-X prvi je serijski benzinski motor s kompresionim paljenjem kontroliranim svećicom (SPCCI) koji spaja najbolje od dva sveta: Prednosti benzinske i dizelske tehnologije u jednom motoru s trenutnim odzivom, visokim obrtnim momentom i linearnim razvijanjem snage sve do visokih brojeva obrtaja uz nisku potrošnju goriva i vrednosti emisija.

udobnija, intuitivnija vožnja

G-Vectoring Control omogućava precizno, tačno i odzivno upravljanje i maksimalno prijanjanje tokom vožnje u krivinama, čak i kada su ulice mokre. Prelazi pri kočenju i ubrzanju su neprimetni pa tako možete da uživate u najudobnijoj vožnji.

savršeno pri­jan­jan­je u svim vre­menskim uslo­vima

Obični pogon na sva četiri točka nije dovoljan. Naš pogon na sva četiri točka i-ACTIV koristi 27 senzora za proveru uslova na putu 200 puta svake sekunde, sa lakoćom menjajući pogon na dva i četiri točka. Uživajte u savršenom držanju na svim površinama i u svim vremenskim prilikama i doživite onaj osećaj Jinba Ittai – osećaj savršenog sklada sa automobilom.

i-stop

Kada se zaustavite na putu, naš sistem i-STOP štedi gorivo tako da isključi motor. i-STOP koji savršeno sarađuje sa sistemom i-ELOOP značajno smanjuje potrošnju goriva i namešta klipove motora u optimalan položaj tako da možete ponovno pokrenuti automobil i brzo krenuti dalje.

i-stop

Kada se zaustavite na putu, naš sistem i-STOP štedi gorivo tako da isključi ...

i-eloop

Sistem i-ELOOP skladišti energiju koja se generiše tokom kočenja i kasnije je koristi za napajanje prednjih svetala, kontrole klime, sistema ozvučenja ili druge električne opreme u automobilu. Sistem i-ELOOP nije samo jedinstven način za skladištenje energije koja se inače ne bi iskoristila, već poboljšava performanse i štedi gorivo tokom procesa.

i-eloop

Sistem i-ELOOP skladišti energiju koja se generiše tokom kočenja i kasnije...

mzd connect

MZD Connect je savršen odraz Jinba Ittai. Intuitivni sistem informisanja i zabave koji je u skladu sa zahtevima modernog sveta omogućuje sigurnu povezanost sa putem. Na dohvat ruke imate potpunu kontrolu pa tako jednostavno i sigurno možete da uputite poziv, upotrebljavate društvene mreže, primati SMS-ove i uživati u svetu zabave.

mzd connect

MZD Connect je savršen odraz Jinba Ittai. Intuitivni sistem informisanja...

osmišljen za uživanje u svakom izazovu

Vozite potpuno novu Mazdu CX-5 i doživite okretnost i odzivnost neuobičajenu za SUV. Predvidljiv sistem i-Activ pogon na sva četiri točka omogućuje odlično prianjanje i sigurnost kako biste mogli da uživate u svakom putovanju gde god krenuli.

doživljaj