BEZVREMENSKO REMEK-DELO

MAZDA MX-5 ROADSTER 2024

KONFIGURIŠITE SVOJU MAZDU

U SVOJU VOŽNJU UNESITE ČISTO UZBUĐENJE

Osmišljena za čisti užitak u vožnji, preciznost, snaga i performanse Mazde MX-5 pružaju vam nezaboravnu i zabavnu vožnju. Osim poboljšanog podvozja, sigurnosnih i tehnoloških funkcija, bolja odzivnost i stil modela iz 2024. godine doveli su uzbudljiv užitak vožnje na otvorenom na novi nivo.

KONFIGURIŠITE SVOJU MAZDU MX-5 ROADSTER

KONFIGURIŠITE SVOJU MAZDU
Legendarni dizajn roadstera

Mazda MX-5 je kombinacija nasleđa klasičnih roadstera i moderne estetike kojima se postiže legendarni sportski izgled. Izvanredno isklesana uglađenim linijama našeg dizajna Kodo, osvežena spoljašnjost dolazi sa novim LED prednjim svetlima za živahniji stil i bolju vidljivost.

VOŽNJA U NAJČISTIJEM OBLIKU

Sa razlogom najprodavaniji roadster na svetu. Ova savršena kombinacija male težine i snage, raspodela težine u odnosu od skoro 50/50 sa 30 godina usavršavanim podvozjem – izmamiće vam osmeh tokom svakog putovanja. Mazda MX-5 primenjuje nova tehnološka dostignuća, ali vam još uvek omogućuje da zadržite svu kontrolu. To je krajnja demonstracija pristupa Jinba Ittai – veze između automobila i vozača.

 

Zatražite probnu vožnju
Povezivost ukorak s vremenom

Uživajte u besprekornoj tehnologiji povezivosti i novom sistemu informisanja i zabave sa 8,8-inčnim centralnim displejom osetljivim na dodir koji svaku vožnju pretvaraju u praktičniju i udobniju. Bežično preslikavanje pametnog telefona na novi cetralni displej totalno je jednostavno uz Apple CarPlay™ i Android Auto™. Za savršen izbor pesama na vašem sledećem putovanju dostupan je i premium audiosistem Bose.

VAŠA MAZDA MX-5 ROADSTER 2024 VAS ČEKA

Da li ste spremni da naručite ili zatražite više detalja o finansiranju? Izračunajmo najbolju ponudu za vas i približimo vas korak bliže vlasništvu nad vašom novom Mazdom MX-5.

Zatražite ponudu

NEZABORAVNA ZABAVNA VOŽNJA

Savršeno balansirana, okretna i lagana za doživljaj uzbudljive vožnje.

AUTOMOBIL I VOZAČ U SAVRŠENOJ HARMONIJI

Tokom četiri generacije povratnih informacija od klijenata naši majstori su pažljivo osmišljavali i precizno prilagođavali svaki aspekt Mazde MX-5 kako bi se usavršio taj Mazdin Jinba Ittai doživljaj. Rezultat? Roadster koji omogućuje voznu dinamiku nekog novog nivoa – kao da je prirodni produžetak vašeg tela, uz preciznije upravljanje, bolju kontrolu i neverovatno balansiranu okretnost.

TEHNOLOGIJA KOJA SVAKU VOŽNJU PRETVARA U UZBUDLJIVU

Otkrijte novi osećaj savršene veze između automobila i vozača. Naši inženjeri su razvili novu revolucionarnu tehnologiju kako bi još više poboljšali to precizno konfigurisano vešanje.


REŽIM DSC TRACK

Novi režim kontrole dinamičke stabilnosti je optimizivan kako bi se postigla maksimalna kontrola vozača tokom vožnje na trkačkoj stazi usmerenoj na performanse.

 

DSC 


ASIMETRIČNI DIFERENCIJAL SA OGRANIČENJEM PROKLIZAVANJA

Uživajte u poboljšanoj stabilnosti pri skretanju i novom nivou okretnosti i rukovanju – dok vozite gradom, na krivudavim putevima ili na stazi.

 

Asimetric 


KINEMATSKA KONTROLA DRŽANJA TELA

Kinematskom kontrolom držanja tela omogućuje se superiorna stabilnost u oštrim krivinama i pri velikim brzinama – za veću preciznost i pouzdanost.

 

Kinematic 

UZBUĐENJE I EFIKASNOST

Naši Skyactiv-G motori omogućuju sportsku vožnju bez napora koja vam pruža uzbuđenje upravo u trenutku kada to želite. Birajte između dva visokoefikasna benzinska motora sa direktnim ubrizgavanjem: 1,5-litarskog Skyactiv-G motora sa 132 KS i 2,0-litarskog Skyactiv-G motora sa 184 KS. Oba omogućuju impresivne performanse i izuzetno efikasnu potrošnju goriva.

ISPROBAJTE OVAJ JEDINSTVEN RO­ADSTER U VOŽ­NJI

Pridružite se klubu srećnih vozača kojima Mazda MX-5 stavlja veliki osmeh na lice već zadnjih 30 godina. Obratite se lokalnom Mazdinom zastupništvu već danas i zakažite probnu vožnju. Saznajte više sami.

 

DIZAJN SPOLJAŠNJOSTI

REDEFINISANA USAVRŠENOST

ELEGANTNA NOVA PRILAGODLJIVA LED PREDNJA SVETLA

Uz dinamičan osećaj pokreta dizajn spoljašnjosti smo osvežili sa poboljšanim LED prednjim svetlima sa elegantnijim dnevnim svetlima za bolju vidljivost. Dolaze i sa nadograđenom prilagodljivom funkcijom kako biste izgledali bolje i videli bolje.

NOVE ALUMINIJUMSKE FELNE

Birajte iz novodizajnirane kolekcije 16-inčnih i 17-inčnih aluminijumskih felni izrađenih kako bi odražavali performanse i preciznost u samom srcu ovog legendarnog roadstera. Prilagodite svoju Mazdu MX-5 dizajnom felni koji najbolje odgovara vašem ličnom stilu.

PLATNENI KROV

Legendarni platneni krov Roadstera koji se otvara i brzo zatvara jednim pokretom zgloba sada je dostupan i u bež boji.

PRONAĐITE SVOJ OMILJENI IZ­GLED

Pronađite savršenu boju za spoljašnjost i unutrašnjost koja odgovara vašem stilu. Birajte između 7 raskošnih boja karoserije, uključujući potpuno novu boju Aero Grey. Upečatljive boje spoljašnjosti odišu lepotom i dominantnim karakterom.

 

DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI

PREFINJENI, USAVRŠENI PUTNIČKI PROSTOR

NOVA SEDIŠTA PRESVUČENA PERFORIRANOM KOŽOM

Precizno izrađena unutrašnjost dolazi sa sjajnim novim sedištima presvučenim perforiranom kožom i novom centralnom konzolom presvučenom sintetičkom kožom. Dizajn sedišta omogućuje zadržavanje položaja u vožnji tokom kočenja i skretanja, čime se poboljšava doživljaj vožnje.

PREMIUM AUDIOSISTEM BOSE®

Uz premium audiosistem Bose muziku ćete čuti bistro i jasno, čak i uz spušten krov. Devet zvučnika, uključujući dva koja se nalaze u svakom naslonu za glavu Mazde MX-5, omogućuju sveobuhvatni doživljaj koji će obuzeti sva vaša čula.

NOVI 8,8-INČNI CENTRALNI DISPLEJ

Uživajte u besprekornoj tehnologiji povezivosti i najnovijem sistemu informisanja i zabave Mazda Connect sa novim 8,8-inčnim centralnim dieplejom osetljivim na dodir koji svaku vožnju pretvaraju u još praktičniju. Komunikacija između vas i vašeg vozila postaje potpuno prirodna – što je omogućeno dizajnom.

OTKRIJTE PAKETE OPREME

PRIME-LINE

PRIME-LINE

Mazda MX-5 sa paketom opreme Prime-line dolazi sa novim 8,8-inčnim centralnim displejom, sedištima u kombinaciji crne tkanine i jelenske kože i audiosistemom sa šest zvučnika koji omogućuje odličan kvalitet zvuka.

EXCLUSIVE-LINE

EXCLUSIVE-LINE

Mazda MX-5 sa paketom opreme Exclusive-line se ističe sedištima sa perforiranom crnom kožom i novim funkcijama za ovu verziju: Režim DSC Track, AS-LSD i kinematska kontrola držanja tela.

KAZARI

KAZARI

Mazda MX-5 Kazari dolazi sa sedištima presvučenim tamnom Nappa kožom i bež platnenim krovom za klasični izgled sa izuzetnim dizajnom i opremom.

HOMURA

HOMURA

Istaknite se među ostalima. Sportska oprema Homura uključuje kočioni sistem Brembo®, crvene kočione čeljusti napred i pozadi, 17-inčne kovane aluminijumske felne BBS® sa tamnom završnom obradom i sportska sedišta Recaro®.

ISTRAŽITE EKSKLU­ZIV­NU NOVU KAZARI

Ekskluzivna Mazda MX-5 Kazari otelotvoruje japansku eleganciju – predstavljajući izvanredni dizajn i opremu kojima se ističe i pruža doživljaj luksuzne vožnje. Izrađena u Japanu u svakom smislu.
 

 

PREFINJENE SIGURNOSNE FUNKCIJE ZA VIŠE UNUTRAŠNJEG MIRA

Uživajte u poverenju i bezbrižnosti uz širok raspon modernih sigurnosnih funkcija. Mazdine sigurnosne tehnologije i-Activsense upozoravaju vas na opasnosti i pomažu u izbegavanju sudara ili ublažavanju njegovih posledica.

Inteligentni sistem kočenja – saobraćaj pozadi (SBS-RC)

Ovaj ažurirani sistem detektuje vozila, bicikle, motocikle i pešake ispred automobila i upozorava vas na nadolazeći sudar. Ako kočnice ne pritisnete na vreme, sistem će to automatski uraditi umesto vas.

Sustav nadzora mrtvih kutova (BSM)

Radarski senzori detektuju objekte u levom i desnom mrtvom uglu i aktiviraju svetlo upozorenja u bočnom retrovizoru. Taj ažurirani sistem sada može sa detektuje i vozila, pešake i bicikle koji se nalaze iza, nakon čega upozorava ako se proceni opasnost pri izlasku iz vozila.

OMILJEN IZBOR OBOŽAVATELJA I ŽIRIJA

U posljednje tri decenije Mazda MX-5 Roadster ne samo da je osvojila vaša srca, već i brojne nagrade. Stoga nije nikakvo iznenađenje da je naš legendarni roadster još uvek na samom vrhu, posebno prema glasovima čitalaca najpoznatijih automobilskih časopisa.

ISTRAŽITE MAZ­DU MX-5 RF 2024

Fastback stil modela MX-5 RF kombinuje unutrašnji mir i udobnost tvrdog krova sa neuporedivim užitkom u vožnji i legendarnim i spontanim osećajem vožnje Mazdom MX-5 Roadster. Sklopivi krov nestaje za približno 12 sekundi i otkriva vedro nebo i sve njegove mogućnosti.
 

 

NALEPNICA SA INFORMACIJAMA O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI GUMA

Informacije sa nalepnice o energetskoj efikasnosti vam pomažu u donošenju informisanijih ekonomičnih i ekološki osveštenih odluka o gumama. Saznajte više informacija o svim raspoloživim gumama za svoju Mazdu i informacije o kriterijumima kvaliteta.
 

OTKRIJTE VIŠE

ISTRAŽITE VIŠE O MAZDI MX-5 ROADSTER

Isprobajte automobil ili pročitajte naše brošure.

Prikazana vozila možda nisu ista kao modeli namenjeni tržištu Srbije. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i spoljne opreme mogu da se razlikuju od stvarnog modela i vozila mogu biti opremljena opcionom ili dodatnom opremom koja se dodatno naplaćuje.

Sve prikazane cene su neobavezujuće cene informativnog karaktera sa uključenim PDV-om (20%). Tačnu cenu konkretnog modela zatražite od ovlašćenog Mazda distributera.