konceptni automobili roadsteri

mx-5 speedster / mx-5 spyder

per­formanse sa stilom

Mazda MX-5 Speedster i Mazda MX-5 Spyder, nadahnute klasičnim automobilima inovativnog dizajna, odražavaju sportski izgled dizajna Kodo. Oba sportska konceptna automobila prvi put predstavljena 2015. na sajmu SEMA u Las Vegasu demonstrirala su našu predanost izradi laganih, zabavnih automobila i vožnji bez krova. Impresivan raspon tehnologija Skyactiv pametno je skriven unutar tih neverovatnih automobila.

komunika­cija diza­jna mx-5 speed­ster/spy­der

MX-5 Spyder, koji ne prolazi neprimećeno, u Mercury sivoj boji ubrzava otkucaje srca s platnenim krovom koji izgledom podseća na gornji deo bikinija, rešetkama za ulaz vazduha i posebnim 17-inčnim felnama sa 10 krakova i retro izgledom unutrašnjosti od prirodne, neobrađene kože. Izuzetno lagani model Spyder prenosi snagu na 16-inčnim izuzetno lakim točkovima, vratima od karbonskih vlakana i sedištima u plavoj Ether boji. Oba konceptna automobila prožeta su elegancijom i udobnošću.

mazda mx-5 rf

probudite vozača u sebi

Mazda MX-5 RF je namenjena vožnji bez krova s vetrom u kosi što je postignuto elegantnim linijama coupea i potpuno automatskim sistemom za krov koji se potpuno uvlači za 13 sekundi. To je najbolje od oba sveta: vožnja u zatvorenoj kabini i pod vedrim nebom.

istražite
dizajn nove generacije

Pretvorite ideje budućnosti u stvarnost

skyactiv-x

Budućnost motora