MAZDA CX-60 – PRVI OSVAJAČ SRPSKOG AUTOMOBILSKOG TROFEJA

 

Srpski automobilski trofej je nova nagrada koju je ustanovila redakcija SAT-a i koja će ubuduće svake godine biti dodeljivana automobilu koji je podjednako oduševio i novinare i kupce. Za razliku od nekih drugih izbora ovde se ne glasa za pojedinačni automobil već se glasovi dodeljuju u šest kategorija. Tek zbirom svih bodova iz svih kategorija zna se kakva je ocena tog konkretnog automobila. Identične tabele sa svih 14 ovogodišnjih finalista popunili su 3. novembra stručni žiri sačinjen od sedam automobilskih novinara redakcije SAT Media Grupe i 4. novembra gledaoci i čitaoci koji su došli u centar NAVAK da uživo upoznaju sve automobile. 


Kada su svi glasovi novinara sabrani na trećem mestu našla se tojota „prius“, na drugom mestu mazda „CX-60“ dok je pobednik po mišljenju stručnjaka reno „austral“. Tako je Reno odneo specijalnu nagradu žirija. S druge strane, posle čitavog dana vožnji i druženja u centru NAVAK publika je glasala tako da je na trećem mestu završio „austral“, drugi je bio nisan „x-trejl“, dok je pobednik, prema onome što misli javnost Srbije, mazda „CX-60“. Specijalna nagrada publike, naravno, pripala je Mazdi.


Kako se osvajač Srpskog automobilskog trofeja postaje tako što zaslužite 50% glasova od novinara i 50% glasova od publike kada se spram plasmana na svakoj od tabela dodele fiksni bodovi generalni pobednik je Mazda CX-60. 


U subotu 4.11. od 19 časova, samo tri sata po završetku finalnih test vožnji, u uživo prenosu na SAT HUB aplikaciji svi su mogli da isprate sabiranje glasova i dodelu priznanja jer je to takođe jedan od zaštitnih znakova Srpskog automobilskog trofeja – sve što se radi je javno i stavljeno pred sud javnosti kako bi osvojena titula bila relevantna. Ako ste propustili ovaj lajv možete ga pogledati na SAT HUB aplikaciji dostupnoj i za Android i za iOS telefone.

 

ISTRAŽITE