Mazda Motor Serbia

Beograd

Street
11000 Beograd

Radno vreme

Prodaja Servis
Mazda 6

Dinamična izvedba, udobno i sigurno iskustvo vožnje

 

Mazda6 Sedan skladno reaguje na vozačeve namere i tako pruža najbolje iskustvo zabavne vožnje. Mazda6 Sedan omogućava jednostavnu kontrolu, brzog odziva uz nisku potrošnju goriva zahvaljujući naprednoj SKYACTIV tehnologiji. Nova Mazdina tehnologija SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS – G-Vectoring Contol (GVC) omogućava integrisani nadzor motora, prenosa i podvozja da bi se još više osetio Jinba-Ittai—osećaj povezanosti automobila i vozača koji odlikuje Mazdina vozila. Poboljšanja u smanjenju buke, vibracija i oštrine doprinose vrhunskoj udobnosti u kabini. Dakle, od grada do autoputa, ovaj automobil garantuje udobnu vožnju. Sa sistemom odabira načina vožnje na raspolaganju su vam dva moda vožnje radi dodatne odzivnosti.

 

Mazda6 takođe je vodeća u aktivnoj sigurnosti zahvaljujući opsežnom paketu inovativnih tehnologija, i-ACTIVSENSE.

 • Sistem pomoći zadržavanje u saobraćajnoj traci obaveštava vas ako vaš automobil napušta traku
 • Sistem upozorenja vozača nadgleda vašu vožnju i javlja vam kad treba da se nakratko odmorite
 • Mazdin sistem nadzora saobraćaja ispred nadgleda razmak vašeg automobila i vozila ispred vas
 • Inteligentni sistem kočenja u gradskoj vožnji koji sprečava sudare sada ima i funkciju prepoznavanja pešaka

 

Mazda6 Sedan ima i sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, pomoć pri kretanju na uzbrdici (HLA), kameru za vožnju unazad, sistem nadzora mrtvog ugla i upozorenja za bočni saobraćaj pozadi, inteligentni sistem kočenja u gradskoj vožnji i drugo.

  • TEHNOLOGIJA SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   TEHNOLOGIJA SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   Nova Mazdina tehnologija SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS veliki je korak prema našoj filozofiji u čijem je središtu čovek. Ova tehnologija omogućava integrisani nadzor motora, prenosa, podvozja i karoserije da bi se još više osetio Jinba-Ittai—osećaj povezanosti automobila i vozača koji odlikuje vozila Mazda.

   TEHNOLOGIJA SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

  • G-Vectoring Contol (GVC)

   G-Vectoring Contol (GVC)

   G-Vectoring Contol (GVC) je prva tehnologija među Mazdinim tehnologijama SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS, kao i prva tehnologija na svetu koja integrisano prilagođava obrtni moment motora reagujući na pokrete upravljača i optimizuje vertikalno opterećenje svakog točka da bi se vozilo ponašalo efikasno, bez teškoća. Odličan osećaj upravljanja vozačima daje pouzdanje i rešava ih briga. Poboljšana je osetljivost vožnje zahvaljujući blažoj sili ubrzanja što rezultira manjim pomeranjem tela putnika.

   G-Vectoring Contol (GVC)

  • Motori i mjenjači s tehnologijom SKYACTIVE

   Motori i prenosi sa tehnologijom SKYACTIVE

   U ponudi sa ručnim ili automatskim menjačem sa šest brzina*, model Mazda6 Sedan omogućava ekonomičnu vožnju uz glatko i brzo menjanje brzina i tako pruža izuzetno iskustvo vožnje. Motor SKYACTIV-D, ima najmanji odnos kompresije među dizel motorima na svetu i brzo postiže ubrzanje. SKYACTIV-G je visokoefikasni benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem koji postiže najviši odnos kompresije na svetu: 14,0:1.

   Motori i prenosi sa tehnologijom SKYACTIVE

  • Prepoznavanje prometnih znakova

   Prepoznavanje saobraćajnih znakova

   Mazda6 Sedan sada je opremljen i sistemom prepoznavanja saobraćajnih znakova. Ograničenja brzine, zabrane ulaska i znakove završetka pokazuju ikone na Aktivnom vozačkom displeju i na prikazu navigacije* te dodatno upozorava pri prekoračenjima brzine.

    

   *samo s navigacijom

   Prepoznavanje saobraćajnih znakova

  • SCBS s funkcijom prepoznavanja pješaka

   SCBS s funkcijom prepoznavanja pešaka

   Rešite se stresa pri gradskoj vožnji pomoću sistema SCBS. Ugrađeni senzori stalno nadgledaju udaljenost i brzinu prepreka ispred vas te mogu pripremiti kočnice na zaustavljanje vozila u hitnim slučajevima. SCBS u Mazdi6 uključuje poboljšanja u sledećim funkcijama: funkciji prepoznavanja pešaka, proširenom području koje pokriva kamera, poboljšanom području operativne brzine i maksimalnoj brzini pri kojoj je podržano izbegavanje sudara.

   SCBS sa funkcijom prepoznavanja pešaka

  • Aktivni vozački zaslon

   Aktivni vozački displej

   ADD u Mazdi6 smešten je u vidnom polju vozača i omogućava vam prikaz važnih informacija o vožnji, a da pritom ne skrećete pažnju s puta. Budući da je sada prikaz u više boja, vidljivost je unapređena, a zahvaljujući visokom stepenu osvetljenja i visokoj rezoluciji, informacije su jasnije nego ikad. ADD prikazuje brzinu vozila, nadzor saobraćaja ispred, navigaciona uputstva, upravljanje razmakom, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, radarski tempomat, SCBS i druge.

   Aktivni vozački displej

  Prikazani modeli možda nisu jednaki modelima namenjenim lokalnom tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i spoljne opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela.

  Prikazane cene su informativnog karaktera i ne predstavljaju obavezujuću ponudu. Molimo Vas da tačnu cenu konkretnog modela zatražite od ovlašćenog Mazda partnera.

  Login