LEPOTA IZRADE U OČIMA MAZDE I MACROFYINGA

DETALJI ČINE SAVRŠENSTVO

PROČITAJTE VIŠE

SAVRŠENSTVO LJUDSKOG DODIRA

Jednostavnost. Harmonija estetike i funkcionalnosti. Pažnja je usmerena i na najmanji detalj. Ovo su karakteristike koje definišu rad Takumi majstora. Ti umetnici pomoću svojih ruku uvek unose malo sebe u svoj rad, stvarajući predmete koji zrače toplinom, koji imaju srce i dušu.

Nastala remek-dela nisu samo prelepa, već skoro savršena. U tom smislu, savršenstvo nije samo površinsko. Ono se nastavlja i na dubljim nivoima. Na šta god da obratite pažnju, svaka nit i svaka kap boje su tačno tamo gde bi i trebalo da budu, a pritom i dalje odražavaju onaj ljudski dodir osobe koja ih je stvorila. Filozofija i procesi koji stoje iza ideje majstorstva Takumi duboko su ukorenjeni u Mazdin DNK. Kako bismo im udahnuli život, obratili smo se autentičnom Takumi majstoru: Oleu Bielfeldtu, umetniku koji stoji iza naziva „Macrofying”.

Pažnja posvećena detaljima – u stvari, mikroskopskim detaljima – neophodna je za rad Macrofyinga, baš kao i kod Mazde. Za milione svojih pratilaca na TikToku i YouTube-u 22-godišnji nemački makrofotograf i snimatelj filmova stvara očaravajuće video zapise sa uvećanim prikazima u kojima pronalazi lepotu u svakodnevnim stvarima, od zrna soli do kapi parfema dok se sudara sa ljudskom kožom.

Jednostavnost i čistoća njegovog rada su u savršenom skladu sa japanskom estetikom dizajna u Mazdi. „Postoji slična strast u načinu na koji radimo,” primećuje Macrofying. „I jedni i drugi se fokusiramo na detalje i rado istražujemo različite svetove.” Za potrebe ove saradnje Macrofying se u potpunosti posvećuje svetu pravljenja automobila u Mazdi.

MAJSTORSTVO, UVEĆANO

Od prve skice do završnog dodira, od izbora materijala do delikatnog ručnog štepa na našoj instrument tabli, saradnja između Mazde i Macrofyinga pod sloganom „detalji čine savršenstvo” donosi priču o Mazdinom automobilu, od početaka u Takumijevom studiju do tehničke realizacije. Šta Mazdinoj boji Soul Crvena Crystal daje njenu jedinstvenu dubinu i sjaj? Kako umetnici u Mazdi oblikuju glinene modele rukama?

Gledajući materijale i procese na mikroskopskom nivou, u radu Macrofyinga podstiče se novo uvažavanje majstorske i nepokolebljive preciznosti koja je potrebna za stvaranje lepote najvećeg kalibra. Više nego ikad, nastali video zapis ističe posebnu vrstu savršenstva koje dolazi sa uključivanjem ljudskog dodira – koji nije ni sterilan ni hladan, već pun topline i karaktera.

SAVRŠENSTVO IZA MAKRO OBJEKTIVA

Ako želite da znate više o ljudima i idejama koji stoje iza ove saradnje, u posebnom video zapisu „Iza kulisa” pronaći ćete vredne prizore. Video zapis gledaocima omogućava da zavire u čudesan svet nastajanja Macrofyingovih radova – u složen proces koji zahteva isti perfekcionizam koji poseduju i naši Takumi majstori. „Macrofyingov rad je zadivljujuć i izuzetno zanimljiv jer on zaista ulazi duboko u detalje”, slaže se Mazdin dizajner Bahram Partaw.

Ova ideja o potrazi za savršenstvom do krajnjih granica ujedinjuje estetski izražaj Mazde i Macrofyinga. To je najočiglednije kad zavirimo iza kulisa. Celokupno gledajući, ovi zadivljujući video zapisi produbljuju vaše razumevanje napora i predanosti koji se unose u stvaranje nečeg prlepog. Oni takođe savršeno odražavaju suštinu koja naše automobile čini takvim kakvi jesu: majstorskim delima, izrađenim u Japanu.

UTKANA INSPIRACIJA

Otkrijte šta je to što Mazdu čini jedinstvenom, ekspresivnom, individualnom robnom markom. Pripremili smo najinspirativniji sadržaj o tome što se događa u našim automobilima, kao i o tome gde vas mogu odvesti. Spremni za urcavanje?

HRAM RYOANJI

Hram Ryoanji se nalazi u Kjotu u Japanu i posetiocima služi kao mesto na kojem se mogu posvetiti samopreispitivanju, ali se i diviti čistoj estetici tradicionalne japanske arhitekture i dizajna.

SAZNAJTE VIŠE
NOVOOSMIŠLJENI ROTACIONI MOTOR

Inovativan i izazovan uz besprekoran rad – mogućnosti i ograničenja rotacionog motora su oduvek fascinirale automobilsku industriju. Nema bolje marke koja bi ih dovela do uspeha od Mazde

SAZNAJTE VIŠE
#MAZDADISCOVERS

Otkrijte jedinstvene evropske i japanske zanate sa Mazdom u novoj YouTube seriji.

SAZNAJTE VIŠE
IGLE

Skromnu iglu za šivenje samuraji su izvorno upotrebljavali u bitkama, a sada je sinonim za moderan grad Hirošimu. Iza svega stoji zaista originalna priča.

SAZNAJTE VIŠE OVDE
VRHUNSKI MAJSTOR ZA METAL

Yutaka Kawano Takumi je majstor vešt u stvaranju umetničkih dela putem oblika. Stručnjak je za obradu metala i njegov rad je simbol dizajnerskih i majstorskih veština koje su vidljive na svim Mazdini vozilima koja izlaze sa proizvodne linije. Serija Mazda Stories odlazi u Hirošimu kako bismo izbliza pogledali njegov rad.

SAZNAJTE VIŠE OVDE
JEDINSTVEN JAPANSKI DIZAJN

Istražite razloge zbog kojih je Mazda postala poznata po legendarnom dizajnu. Naši Takumi majstori primenjuju jezik oblika i prostora kako bi stvorili osećaj dinamičnog pokreta.

SAZNAJTE VIŠE
AMAMI OSHIMA

Sa krivudavim putevima i ukusnom hranom, Amami Oshima nije predaleko od kopna Japana, ali uz neverovatnu vožnju i živopisnu kuhinju, kao da je reč o različitim svetovima.

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPEHU
PRAKTIČNOST I PERFORMANSE

Sedite u ovaj legendarni kabriolet i odvezite se na izlet na Spoljne Hebride. To je priča o okretnosti, prelepim prizorima i neočekivanim rešenjima.

SAZNAJTE VIŠE