ŠTA NAS MOTIVIŠE

PRIČE O MAZDI

SADRŽAJ ISTRAŽITE OVDE

LJUDI, DUŠA, AUTOMOBILI

Mazda je uvek više od pukog automobila. Ona je portal u nove svetove, bilo da se radi o našem bogatom japanskom nasleđu, inspirativnom ličnom doživljaju ili putovanju za koje želite da potraje zauvek. Proučite širok raspon tema u našem online magazinu.

PUT DO HAKONEA

U begu od gradske vreve Tokija Priče o Mazdi vas vode u svestranoj Mazdi CX-5 u jedno od najpopularnijih mesta za vožnju.

Saznajte više ovde
PUT DO UMEĆA IZRADE

Maroko je čarobno mesto na kojem se susreću nomadske berberske tradicije i uticaji iz celog sveta – to je kultura koja ceni majstorsko umeće, i staro i novo. Mazdom CX-60 putujemo niz krivudave pustinjske puteve i prolazeći kroz neverovatan krajolik stižemo u kulturni epicentar: Marakeš.

Saznajte više ovde
MAJSTORSKI UMETNICI AMALFIJSKE OBALE

Istorija majstorskih zanata na italijanskoj Amalfijskoj obali vrlo je bogata i uključuje zajednicu zanatlija koje odlikuje posvećenost, istrajnost i izazivački duh.

 

Saznajte više
LJUDSKA HARMONIJA U POKRETU

Mazdina filozofija inženjeringa ActivSync na prvo mesto stavlja vašu dobrobit.

 

Saznajte više
#MAZDADISCOVERS

Naša YouTube serija #MazdaDiscovers omogućuje vam da upoznate majstore i umetnike čije su veštine vrlo jedinstvene u svetu. Baš poput Mazde, i ovi vredni umetnici kombinuju tradicionalne tehnike sa modernim pristupom stvarajući tako izvanredne predmete, umetnost i kulinarske doživljaje.

 

Saznajte više
HRAM RYOANJI

Hram Ryoanji se nalazi u Kjotu u Japanu i posetiocima služi kao mesto na kojem mogu da se posvete samopreispitivanju, ali i da se dive čistoj estetici tradicionalne japanske arhitekture i dizajna.

 

Saznajte više
JAPANSKA IZRADA NOŽEVA

Selo Takefu poznato je po noževima i dom je zajednici majstora koji su se povezali putem zajedničke svrhe: izrađivati najbolje noževe na svetu...

 

Saznajte više
#MAZDADISCOVERS

Otkrijte jedinstvene evropske zanate sa Mazdom u novoj seriji na platformi YouTube.

 

Saznajte više
JAPANSKI LAKIRANI PREDMETI

Tokom milenijuma izrada urushi predmeta se razvila iz tradicionalnog zanata u oblik ozbiljne umetnosti koja se slavi zbog svoje upotrebe prirodnih i dugotrajnih resursa.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDE
#MAZDADISCOVERS

U našoj YouTube seriji #MazdaDiscovers istražujemo jedinstvene majstore zanata u Evropi i Japanu koji u stvaranju neverovatnih predmeta, umetničkih dela i kulinarskih doživljaja kombinuju tradicionalne i moderne tehnike. Baš poput Mazde – majstorski zanati su deo našeg genetskog koda.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDE
DETALJI ČINE SAVRŠENSTVO

U Mazdi savršenstvo nastaje ljudskim dodirom. Naši Takumi majstori rukama stvaraju i usavršavaju predmete, sve dok svaki detalj nije upravo onakav kakav bi trebalo da bude. Kako bismo oživeli tu ideju majstorstva, približili smo se – i to zaista blizu. Od glinenih modela do lakiranja, u saradnji sa Macrofyingom uvećane su male stvari koje naše automobile čine tako posebnim. Otkrijte Mazdu na način na koji je nikada ranije niste videli: ispod mikroskopa.

 

UVEĆAJ
NOVOOSMIŠLJENI ROTACIONI MOTOR

Inovativan i izazovan uz besprekoran rad – mogućnosti i ograničenja rotacionog motora oduvek su fascinirale automobilsku industriju. Nema bolje marke koja bi ih dovela do uspeha od Mazde.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDE
#MAZDADISCOVERS

U našoj seriji na YouTube-u #MazdaDiscovers istražujemo najjedinstvenije majstore zanata u Evropi i Japanu koji u stvaranju neverovatnih predmeta, umetničkih dela i kulinarskih doživljaja kombinuju tradicionalne i moderne tehnike. Baš poput Mazde – majstorski zanati su u našem DNK.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDE
IGLE

Skromnu iglu za šivenje samuraji su izvorno upotrebljavali u bitkama, a sada je sinonim za moderan grad Hirošimu. Iza svega stoji zaista originalna priča.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDE
VRHUNSKI MAJSTOR ZA METAL

Yutaka Kawano Takumi je majstor vešt u stvaranju umetničkih dela putem oblika. Stručnjak je za obradu metala i njegov rad je simbol dizajnerskih i majstorskih veština koje su vidljive na svim Mazdinim vozilima koja izlaze sa proizvodne linije. Serija Mazda Stories odlazi u Hirošimu kako bismo izbliza pogledali njegov rad.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDE
SVI MALI I VELIKI ELEMENTI

Na prvi pogled nema smisla upoređivati čauru vešanja, čiji svaki pojedinačni deo nije širi od 12,7 cm, sa štapićima za jelo. Međutim, između ta dva predmeta ima više sličnosti nego što vam se može činiti. Kao što Mazdin Yasuyoshi Mushitani objašnjava, čaura vešanja je puno važnija nego što to na prvi pogled izgleda...

 

SAZNAJTE VIŠE OVDE
AMAMI OSHIMA

Sa krivudavim putevima i ukusnom hranom, Amami Oshima nije predaleko od kopna Japana, ali uz neverovatnu vožnju i živopisnu kuhinju, kao da je reč o različitim svetovima.

 

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPEHU
MAZDIN MUZEJ

Poznati Mazdin muzej u Hirošimi renoviran je u maju 2022. i omiljen je među turistima koji posećuju grad. U 10 zona nalazi se pregršt zanimljivih činjenica o istoriji automobila koje samo čekaju da ih otkrijete…

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPEHU
#MAZDADISCOVERS

U novoj seriji za YouTube #MazdaDiscovers slavimo majstore kojima je zanat u DNK-u, baš kao i Mazdi. U našoj najnovijoj epizodi Lilia i Kai putuju iz Kelna u Rim kako bi se susreli sa italijanskom najpoznatijom bakom koja već decenijama pravi testeninu.

 

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPEHU
MAZDINA STRATEGIJA PRISTUPA SA VIŠE REŠENJA

Od redefinisanja skromnog motora sa unutrašnjim sagorevanjem do razvoja potpuno električnih automobila budućnosti, Mazda marljivo radi na tome da iz temelja promeni način na koji razmišljamo o održivosti.

 

PROVERITE NJIHOV IZBOR
Mazdin rečnik

Da li znate koje je poreklo naziva Mazda? Da li ste ikada čuli za izraz „jinba ittai“ i zapitali se šta on znači ili kako se izgovara? Upoznajte se sa našim sveobuhvatnim vodičem za Mazdinu japansku terminologiju.

 

Pogledajte njihov izbor
Umetnost vožnje

Istraživanje jezera Como u Mazdi CX-30.

 

 

Pročitajte našu priču o uspehu
NAJBOLJE VOŽNJE NA SVETU

Najuspešniji novinari iz Holndije, UK-a i SAD-a iz oblasti automobilizma pišu o nezaboravnim izletima na svim vrstama terena. Iznad norveških fjordova i kroz australijsku divljinu, uz portugalsku obalu, u japanskim planinama ili direktno kroz srce Amerike. Saznajte šta je te puteve učinilo nezaboravnima.

 

PROVERITE NJIHOV IZBOR
IZ JAPANA U SVET: MAZDIN DIZAJN

Skriven jezik oblika i kako prostori između njih stvaraju dinamičan pokret. Otkrijte neke ključne koncepte japanskog dizajna na kojima počiva Mazdina filozofija. To je način na koji vožnju pretvaramo u inspirativan i lični doživljaj.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDE
MAZDA CX-5: EVOLUCIJA IKONE

Kako smo privukli sve poglede na naše japanske ideale o dizajnu i performansama? Priča o uspehu Mazde CX-5 započela je konceptom koji je s vremenom postao jedan od najprodavanijih SUV-ova u svom segmentu. Pratite izvanredan uspon ovog automobila, koji je testiran i dokazan u ekstremnim uslovima Arktika i vijetnamskih planina.

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPEHU
MAZDA CX-5: UPOZNAJTE TVORCE

Upoznajte dizajnere i modelare kojima je data sloboda da slede svoju inspiraciju kako bi pretvorili Mazdinu viziju i filozofiju u najnoviju generaciju Mazde CX-5. Šta je zapalilo njihovu maštu? Kako su to izveli?

 

PRIMAJTE NJIHOVE IDEJE
MAZDA MX-5 RF: PRAKTIČNOST I PERFORMANSE

Legendarni kabriolet smo odvezli na izlet na Spoljne Hebride. To je priča o okretnosti, prelepim prizorima i dražesnim iznenađenjima. Može li se spustiti krov bez kompromitovanja udobnosti vožnje u zatvorenom? Može li kompaktan dizajn još uvek da pruži dovoljno prostora za sve što želite poneti sa sobom?

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPEHU